Home » Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener
 
Min. € Max. €
  Zoeken
 

Opleiding: Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

Bij: ROC Mondriaan

Opleidingsinhoud

De opleiding is branche- en ontwikkelingsgericht. Dat betekent dat leren in de praktijk een belangrijke plaats inneemt en dat je, na een stevige basis, ruimte hebt om je eigen leerroute te kiezen. In het eerste leerjaar houdt je je bezig met oriŽntatie op het werkveld en loop je stage. Daarnaast volg je op school projecten, cursussen, trainingen en studieloopbaanbegeleiding. Je wordt begeleid en beoordeeld door docenten en door opleiders uit de branche waarvoor je gekozen hebt. Je maakt samen met je studieloopbaanbegeleider een persoonlijk ontwikkelplan, dat de leidraad is voor jouw leerproces. Halverwege en aan het eind van het eerste leerjaar heb je de mogelijkheid om over te stappen naar een andere Welzijnsopleiding. Let op: die opleiding kan misschien in een ander gebouw gegeven worden!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

VMBO- diploma, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO
MBO-diploma niveau 3

Opleidingsduur

3 jaar

Kosten

Reiskosten, ook in verband met je BPV of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Plaatsen / leslocaties

Den Haag

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener help je mensen door hen informatie en voorlichting te geven, hen te adviseren bij problemen, vragen over regelingen, procedures en voorzieningen.

Hiervoor moet je veel weten over regelgeving en veel rapporteren en overleggen. Jouw kerntaken zijn dat je de behoeften van de cliŽnt inventariseert, een dienstverleningsplan opstelt, de cliŽnt ondersteunt bij praktische diensten, informatie, advies en voorlichting geeft, bemiddelt en belangen behartigt.

De doelgroepen zijn kwetsbare individuen en groepen die ondersteuning en begeleiding nodig hebben bij hun materiŽle behoeften.

 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
25149 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
maandag 16 juli 2018 | © Copyright 2010-2018 OpleidingenBedrijf.nl | Algemene voorwaarden | Adverteren | Alle rechten voorbehouden