Home » Requirements Engineering en Management Professional (CPRE) - schriftelijke cursus
 
Min. € Max. €
  Zoeken
 

Opleiding: Requirements Engineering en Management Professional (CPRE) - schriftelijke cursus

Bij: International Management Forum

 

International Management Forum

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN

Opleidingsinhoud

Deze unieke Nederlandstalige schriftelijke cursus is een uitstekende voorbereiding op het CPRE (Certified Professional for Requirements Engineering) examen op Foundation level en voldoet aan de eisen zoals deze door IREB zijn vastgesteld. Zowel de internationale terminologie als de standaarden, technieken en methoden ten aanzien van Requirements Engineering en Requirements Management worden uitgebreid behandeld. Naast de theorie vormt de praktische toepasbaarheid het belangrijkste uitgangspunt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze cursus is vrij toegankelijk.

Opleidingsduur

De schriftelijke IREB - CPRE cursus bestaat uit 8 lessen.

Kosten

€ 1.895,-

Bijzonderheden

U kunt u tevens aanmelden voor de IREB - CPRE examentraining. Het examen is pittig. Getoetst wordt of u het Requirements Engineering vak echt begrijpt en of u de theorie kunt toepassen. Het examen bevat veel inzichtvragen en tal van cases. Tijdens de examentraining wordt uitvoerig aandacht besteed aan het IREB - CPRE examen en wordt intensief getraind met behulp van oefenexamenvragen.

Plaatsen / leslocaties

Thuisstudie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Vaak is het uit de hand lopen van ICT-projecten het gevolg van niet eenduidige of niet volledige specificaties. Requirements specificaties, functioneel ontwerpen, use case specificaties, test specificaties en gebruikersdocumentatie worden per bedrijf, per afdeling en per project vaak op andere manieren samengesteld. De schade die daaruit voortvloeit is enorm. Meer dan de helft van de projectoverschrijdingen vindt zijn oorzaak in het voortraject. Defecten als gevolg van slechte requirements kosten gemiddeld 40 - 50% van het totale projectbudget. Een derde van de projecten met dit soort problemen overschrijdt de kosten zelfs met 50 - 200%, om nog maar niet te spreken over de time-to-market schade.

Het is dus tijd om het voortraject aan te pakken. Het kernelement in het verbeterproces is het eenduidig definiŽren van de requirements en het bijhouden van de wijzigingen daarop. Requirements Engineering (RE) is het vakgebied dat zich daarmee bezighoudt.

 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0d2f3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
maandag 18 juni 2018 | © Copyright 2010-2018 OpleidingenBedrijf.nl | Algemene voorwaarden | Adverteren | Alle rechten voorbehouden