Home » Veiligheidstraining Shovel
 
Min. € Max. €
  Zoeken
 

Opleiding: Veiligheidstraining Shovel

Bij: IMAG BV

Opleidingsinhoud

Tijdens de training wordt er geoefend in praktijksituaties. De theorie die wordt behandeld dient ter ondersteuning van de praktijkoefeningen. In deze praktijkgerichte training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
Arbeidsomstandigheden en wettelijke eisen
Veiligheid en de omgeving
Kennis en gebruik van materiaal en materieel
Bediening
Controle en onderhoud
Uitrustingsstukken

Cursusdata:
In Company: in onderling overleg met opdrachtgever

Docenten:
De cursus wordt verzorgd door docenten met een ruime praktijkervaring met het verzorgen van deze specifieke opleiding.

Opleidingsduur

Offerte op maat

Bijzonderheden

Cursisten ontvangen een bewijs van deelname.

Plaatsen / leslocaties

In Company

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Veilig werken is alleen mogelijk met een zorgvuldige voorbereiding bij de aanvang van de werkzaamheden en de constante alertheid op onveilige situaties en handelingen.

Dit geldt ook voor het werken met de shovel. Het werken met deze machines en de specifieke arbeidsomstandigheden waarin de shovel moet functioneren kunnen grote risico’s met zich meebrengen.

De Wetgeving zegt dan ook: “Daar waar gevaar ontstaat tijdens het verrichten van werkzaamheden, dienen technische en organisatorische maatregelen getroffen te worden om dit gevaar te voorkomen”.

Shovels mogen daarom alleen gebruikt worden door personen die met de bediening ervan vertrouwd zijn en een gedegen gebruikers- en veiligheidsinstructie te hebben ontvangen. Zij dienen dus te beschikken over een voldoende mate van deskundigheid.

In deze unieke veiligheidstraining worden de nodige aanwijzingen gegeven voor een veilig en verantwoord gebruik van de shovel en overige technische voorzieningen. In het praktijkgedeelte van de training worden de specifieke bedieningsvaardigheden getoetst.

Doelgroep:
De training is vooral geschikt voor de gevorderde machinisten die reeds beschikken over een voldoende mate van rij- en bedieningsvaardigheden.

Doelstelling:

Tijdens deze veiligheidstraining die staat voor het functioneren en de verantwoordelijkheid van de machinist centraal. De nadruk zal liggen op de veiligheidsvoorschriften zoals deze door de diverse Arbo-regelgeving is opgesteld.

 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
08810 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
woensdag 21 februari 2018 | © Copyright 2010-2018 OpleidingenBedrijf.nl | Algemene voorwaarden | Adverteren | Alle rechten voorbehouden