Home » Veilig werken met de bovenloopkraan
 
Min. € Max. €
  Zoeken
 

Opleiding: Veilig werken met de bovenloopkraan

Bij: IMAG BV

Opleidingsinhoud

Deze cursus is bedoeld voor werknemers die reeds beschikken over voldoende bedieningsvaardigheden, maar nog geen specifieke opleiding/training (gebruikersinstructie en veiligheidsinstructie) hebben gehad.Tijdens de zeer praktijkgerichte training komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:
Arbo-wetgeving
Risico's, preventie, verantwoordelijkheid, houding en mentaliteit
Definities, keuring, CE, onderdelen
De belangrijkste hijswerktuigen en gereedschappen
Op een veilige en efficiŽnte manier lasten aan te slaan en te verplaatsen
Gebruik van de verschillende hulpmiddelen
Hijsmiddelen te beschermen tegen beschadiging.
Preventieve controle en verantwoordelijkheid
Veilig werkgedrag en werkomgeving

Tijdens de cursus is er ruime gelegenheid om vragen te stellen. De cursus wordt afgesloten met een theorietoets. De praktische vaardigheden met de bovenloopkraan worden beoordeeld door de instructeur.

Locatie:
Deze wordt altijd in-company georganiseerd (bij minimaal 4 deelnemers). Uitgangspunt bij de in-company cursus is dat de opdrachtgever zelf over een of meerdere bovenloopkranen beschikt.

Duur:

De cursus duurt 1 dag. U kunt dit op 1 dag laten plaatsvinden, maar ook kiezen voor 2 dagdelen. (ochtend, middag en/of avond).

Opleidingsduur

De cursus duurt 1 dag. U kunt dit op 1 dag laten plaatsvinden, maar ook kiezen voor 2 dagdelen. (ochtend, middag en/of avond).

Plaatsen / leslocaties

In Company

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In veel productie en constructieruimten wordt vaak gebruik gemaakt van bovenloopkranen. De praktijk leert dat incidenten met deze transportmiddelen als gevolg van verkeerd gebruik een aanzienlijke schadepost kan vormen. Niet alleen door letsel en schade aan personen, machines, goederen en gebouwen, maar ook als gevolg van productie- en kwaliteitsverlies.

Goede opleidingen en gedegen instructies, met name bij risicovol werk zijn dus van groot belang bij het voorkomen van ongevallen en incidenten.

Doel:
De cursus is gericht op het verhogen van de veiligheidskennis en verantwoordelijkheid voor elke werknemer die regelmatig een bovenloopkraan moet bedienen.

Doelgroep:
Alle medewerkers die op grond van hun werkzaamheden gebruik maken van de bovenloopkraan voor het laden, lossen en verplaatsen van goederen in een bedrijfshal of op het bedrijfsterrein.

 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Aa02B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
woensdag 20 juni 2018 | © Copyright 2010-2018 OpleidingenBedrijf.nl | Algemene voorwaarden | Adverteren | Alle rechten voorbehouden