Home » Veilig werken met de elektrische pallettruck
 
Min. € Max. €
  Zoeken
 

Opleiding: Veilig werken met de elektrische pallettruck

Bij: IMAG BV

Opleidingsinhoud

Waarde nascholing:
7 uur

Cursusdata:
In Company: in onderling overleg met opdrachtgever

Locatie:
Deze wordt altijd in-company georganiseerd (bij minimaal 4 deelnemers). Uitgangspunt bij de in-company cursus is dat de opdrachtgever zelf over een of meerdere elektrische pallettrucks beschikt.

Duur:
De cursus duurt 1 dag. U kunt dit op 1 dag laten plaatsvinden, maar ook kiezen voor 2 dagdelen. (ochtend, middag en/of avond).

Opleidingsduur

De cursus duurt 1 dag. U kunt dit op 1 dag laten plaatsvinden, maar ook kiezen voor 2 dagdelen. (ochtend, middag en/of avond).

Kosten

Op basis van offerte

Bijzonderheden

Het is mogelijk het praktische deel van de training met ťťn of meerdere dagdelen uit te breiden. Zo is deze cursus ook geschikt voor deelnemers met weinig tot geen ervaring.

Plaatsen / leslocaties

In Company

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In het bedrijfsleven is de elektrische pallettruck een belangrijk transportmiddel geworden. Waar vroeger veel arbeidskrachten voor nodig waren om goederen te verplaatsen, zijn vele verschillende interne transportmiddelen daarvoor in de plaats gekomen. Helaas gebeuren er nog regelmatig onnodige ongevallen al dan niet met schade aan goederen, inventaris en gebouwen. Ook ongevallen met lichamelijk letsel en in het ergste geval met dodelijke afloop komen nog steeds voor.

Wetgeving:
Recente veranderingen in de Arbo-wet hebben geleid tot een grotere verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid in het bedrijf. De werkgever is volgens de Arbo-wetgeving verantwoordelijk, dat werknemers die werken met een mobiel arbeidsmiddel, over een specifieke deskundigheid beschikken (art. 7.17c lid 1 van het arbo-besluit). Het begrip ‘specifieke deskundigheid’ is door de wetgever niet gedefinieerd.

De werkgever dient dus te inventariseren welke specifieke deskundigheden in de werksituatie van de chauffeur vereist zijn en daarop bepalen welk onderricht en training noodzakelijk is. Hij kan zelf bepalen op welke wijze deze training verzorgd wordt.

Artikel 8 van de Arbo-wet zegt dan ook: “De werkgever moet ervoor zorgen dat aan zijn werknemers doeltreffend en aan hen onderscheiden taken aangepast onderricht wordt verstrekt met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn in verband met de arbeid”.

Doelstelling:
De cursist kan controle van, onderhoud aan en het werk met een elektrische pallettruck veilig en verantwoord uitvoeren, rekening houdend met verkeersregels, veiligheids- en bedrijfsvoorschriften, en in de praktijk toepassen.

 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Bf5f5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
woensdag 20 juni 2018 | © Copyright 2010-2018 OpleidingenBedrijf.nl | Algemene voorwaarden | Adverteren | Alle rechten voorbehouden