Home » Toezichthouder intern transport
 
Min. € Max. €
  Zoeken
 

Opleiding: Toezichthouder intern transport

Bij: IMAG BV

Opleidingsinhoud

Tijdens de training komen onder andere de volgende punten aanbod:
Wet en regelgeving
Veiligheid A.I.14 en Arbo-wet
Verplichtingen van werkgever/werknemer
Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de toezichthouder
Algemene veiligheidsvoorschriften intern transport
Corrigeren en motiveren van heftruckchauffeurs

Cursusdata:

In Company: in onderling overleg met opdrachtgever

Opleidingsduur

De opleidingsduur bedraagt 2 dagdelen. De theorie en praktijk worden afgewisseld. Bij deze opleiding ligt de nadruk op de theorie.

Kosten

Individuele aanmelding op basis van open inschrijving: €299,-

Plaatsen / leslocaties

In Company

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Elk jaar noteert de Arbeidsinspectie ongevallen met hef- en magazijntrucks. Het aantal ongevallen met lichamelijk letsel blijft maar stijgen en het aantal doden ligt gemiddeld op 8 en sinds jaren is dit nog nooit zo hoog geweest. Binnen de top 10 van ongevaltypen blijft de aanrijding nummer 1. Helaas een zuur record, want vrijwel elk ongeluk had voorkomen kunnen worden.

Ondanks het feit dat de werkgever moet ervoor zorgen dat aan zijn werknemers doeltreffend en aangepast onderricht wordt verstrekt met betrekking tot de veiligheid, blijkt het aantal ongevallen dus alleen maar te stijgen. En de meeste gemotoriseerde transportmiddelen worden bediend door personen die daartoe een specifieke deskundigheid bezitten.

Deskundig kunnen werken met een intern transportmiddel vereist dus meer dan alleen vakmanschap van de bestuurder/gebruiker, het heeft ook te maken met de werkervaring en de mogelijkheden en middelen die hij tot zijn beschikking heeft en krijgt en de ondersteuning en toezicht van het management.

Doelgroep:
Leidinggevenden die toezicht houden op medewerkers die een vorkheftruck of andere interne transportmiddelen bedienen. Ook voor deze doelgroep is een bepaalde mate van kennis van de regels van de Arbo-wet met betrekking tot interne transportmiddelen gewenst. Omdat de medewerkers die de chauffeurs coachen verantwoordelijk zijn voor de handelingen die hun personeel verricht, is een gedegen kennis van dit gedeelte van de Arbo-wet noodzakelijk.

Doelstelling:
De cursist is na afloop van de opleiding in staat:
Op verantwoorde wijze chauffeurs van interne transportmiddelen aan te sturen.
Medewerkers te motiveren de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te voeren

 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
05553 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
woensdag 21 februari 2018 | © Copyright 2010-2018 OpleidingenBedrijf.nl | Algemene voorwaarden | Adverteren | Alle rechten voorbehouden