Home » Managing Successful Programmes (MSP)
 
Min. € Max. €
  Zoeken
 

Opleiding: Managing Successful Programmes (MSP)

Bij: International Management Forum

 

International Management Forum

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN

Opleidingsinhoud

DAG I
MSP Foundation

Strategie en programma management
De start en organisatie van een programma
MSP-processen
Visie, blueprint en projecten portfolio
Stakeholder management
Programma planning
Identificeren en definiëren van een programma
Benefits management
Kwaliteitsmanagement
Praktijksituaties en -voorbeelden

DAG II
De business case

Planning en beheersing
Issue-, risico- en configuratie management
Kwaliteits- en begrotingsmanagement
Leveren van de capability
Realiseren van de benefits
Afsluiten van een programma

DAG III
Review dag I en II

MSP Foundation proefexamen
Het MSP Foundation examen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voorkennis
Wij gaan er vanuit dat u ervaring heeft met project management en enige ervaring met programma management heeft.

Opleidingsduur

3-daagse open training incl. examen

Kosten

De kosten van de Managing Successful Programmes (MSP) Foundation training bedragen € 2.180,- excl. BTW per persoon, incl. koffie, thee, lunches, het boek ‘Programmamanagement op basis van MSP’ (t.w.v. € 39,95,-), een uitgebreide cursusmap, het Managing Successful Programmes (MSP) examen (t.w.v. € 292,-) en de examengarantie.

Plaatsen / leslocaties

Amstelveen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Managing Successful Programmes (MSP) – dé internationaal erkende methodiek voor programma management
Veranderingen grijpen in op uw hele organisatie en haar omgeving. Het goed besturen van al deze veranderingen is van levensbelang voor uw organisatie. Programma management maakt dit mogelijk. Programma management wordt daarom steeds actueler binnen organisaties. MSP is dé methodiek om complexe, strategische, meerjarige veranderprogramma’s succesvol te managen.

MSP Foundation – de basis voor succesvol programma management
Managing Successful Programmes, afgekort MSP, is een methodiek voor programma management, afkomstig van OGC, waar ook PRINCE2 vandaan komt. MSP beschrijft de aanpak voor het gecoördineerd aansturen van strategische veranderingen en het realiseren van business voordelen op basis van een portfolio van projecten. MSP is net als PRINCE2 gebaseerd op best practices. De besturing van programma’s volgens MSP sluit direct aan bij de besturing van projecten volgens PRINCE2, maar de methodiek is op zich onafhankelijk van de manier waarop project management wordt toegepast.

In deze praktijkgerichte training leert u meerdere projecten binnen een programma in te richten, te coördineren en effectief aan te sturen. U legt verbanden met strategische doelstellingen, portfolio management en project management. Tijdens de training staat het werken volgens de MSP-methodiek centraal. Via theorie, oefeningen en groepsdiscussies raakt u thuis in de materie. De proefexamens bereiden u optimaal voor op het MSP Foundation examen dat op de laatste dag wordt afgenomen.

Doelgroep
De 3-daagse training Management Successful Programmes richt zich op het verkrijgen van kennis en inzicht in programma management in het algemeen en in de MSP methodiek in het bijzonder en bereidt u voor op het MSP Foundation examen.

De training is bedoeld voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor programma’s, in een programma omgeving functioneren, en/of kennis willen maken met programma management. Wij denken dan o.a. aan senior project managers, programma managers, programma directeuren, business change managers, PMO managers, eigenaren van programma’s, opdrachtgevers, lijnmanagers en support managers.

Studiemateriaal
2 weken voor aanvang van de training ontvangt u een uitgebreide cursusmap met de presentaties, praktijkopdrachten, cases, voorbeeldexamens en een verklarende woordenlijst. Daarnaast ontvangt u het boek ‘Programmamanagement op basis van MSP’.

Managing Successful Programmes (MSP) Foundation – examen(garantie)
Om de Managing Successful Programmes (MSP) kwalificatie te verkrijgen dient u te slagen voor het Managing Successful Programmes (MSP) Foundation examen, dat 1 uur duurt. Het examen bevat 75 multiple-choice vragen en is een zogeheten gesloten boek examen. U bent geslaagd als u 35 of meer van de 70 punten hebt behaald (50%).

 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
29C2E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
donderdag 21 juni 2018 | © Copyright 2010-2018 OpleidingenBedrijf.nl | Algemene voorwaarden | Adverteren | Alle rechten voorbehouden