Home » Voorraadbeheer en plannen
 
Min. € Max. €
  Zoeken
 

Opleiding: Voorraadbeheer en plannen

Bij: Evofenedex Opleidingen

 

Evofenedex Opleidingen

Signaalrood 60
2718 SG ZOETERMEER (WIJK18)

Opleidingsinhoud

De deelnemers weten aan het eind van de opleiding:
Wat de logistieke basis van voorraadbeheer en plannen is
Wat de interne en externe logistieke keten van hun eigen bedrijf is en welke invloed de keten heeft op hun voorraadbeheer en planning
Hoe ze hun voorraad kunnen optimaliseren
Hoe ze door samenwerking in de keten (integrale logistiek) de voor hun bedrijf optimale planning kunnen bereiken

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Mbo-werk- en denkniveau

Opleidingsduur

5 dagen

Kosten

Lesgeld ?990,-

Bijzonderheden

De opleiding is ook bedoeld als verdiepingsopleiding voor de logistiek medewerker

Plaatsen / leslocaties

Zoetermeer, Venlo

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Voorraadbeheer en planning zijn twee elementen in de logistiek die nauw samenwerken. Zonder voorraad is plannen niet mogelijk en zonder goede planning heb je te veel of te weinig voorraad. In de cursus Voorraadbeheer en plannen leren cursisten de voorraad beheren en beheersen en aan de hand daarvan een goede planning te maken.
Hoe zit het met de beschikbaarheid van de producten en afspraken die met leveranciers worden gemaakt? Een goede operationele planning is noodzakelijk. Bedrijven verliezen geld doordat ze te grote of verkeerde voorraden, die tot veel onnodige kosten leiden, aanhouden.
evofenedex heeft de opleiding Voorraadbeheer en Plannen herzien. Een belangrijke verandering is de toevoeging van een terugkomdag. Deze dag wordt ongeveer twee maanden na de laatste cursusdag georganiseerd. Tijdens de laatste cursusdag stellen de cursisten een verbeterplan op voor het eigen bedrijf. In de twee maanden die volgen, gaan ze dit plan uitvoeren. Tijdens de terugkomdag presenteren de cursisten de uitvoering van hun verbeterplan dat ze hebben opgesteld aan elkaar. De cursisten kunnen daardoor ervaringen uit de dagelijkse praktijk met elkaar uitwisselen en inspiratie opdoen bij anderen.
De terugkomdag wordt afgesloten met een bedrijfsbezoek, waar de cursisten inspiratie kunnen opdoen over logistiek in het algemeen en voorraadbeheer en plannen in het bijzonder.

 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
361aD Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
woensdag 17 januari 2018 | © Copyright 2010-2018 OpleidingenBedrijf.nl | Algemene voorwaarden | Adverteren | Alle rechten voorbehouden